Ostaisinko entisen taksin?

Keskustelua autoista ja autoilusta yleisesti
mattiheju
Viestit: 2
Liittynyt: 09 Elo 2014 08:45

Ostaisinko entisen taksin?

Viesti Kirjoittaja mattiheju »

Olisiko kokemuksia, ei siis luuloja tai ennakkoasenteita vaan oikeita
Käytännön kokemuksia, missä kunnossa taksikäytössä olleet autot ovat
ja "uskaltaisiko" sellaisen ostaa... parisataatonnia mittarissa olevaa 2013 vuotista
yksilöä katselen.
Sierra2.3-16v
Viestit: 1969
Liittynyt: 26 Helmi 2008 12:05
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Ostaisinko entisen taksin?

Viesti Kirjoittaja Sierra2.3-16v »

Riippuu niin isännästä jolla se on ollut. Jos huollot tehty ajallaan, niin hyvän pelin siitä saa. Itse ostin aikanaan 250tkm ajetun 2 vuotta vanhan mondeon taksista, 6 vuotta sillä tuli ajeltua ja 70 tkm lisää. Itse ainakin uskaltaisin vanhan taksin ostaa uudestaankin, siistimmin pidettyjäkin ne monesti on, verrattuna jonkun kaupparatsun autoon.
1965 Volvo Duett
1966 Morris Mini 850
1984 MZ 250 ETZ
2006 Audi A4 Quattro
2007 Honda Accord 2,0iA sports tourer
Avatar
tuomaz
Viestit: 1184
Liittynyt: 30 Touko 2007 18:01
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Ostaisinko entisen taksin?

Viesti Kirjoittaja tuomaz »

Jos suoraan ensimmäiseltä isännältä pääsee mieluisan auton ostamaan, niin ostaisin.
Yleensähän ensimmäisen kerran myyntiin tuleva vanha taksi on sen about 2.5-3v vanha ja pyöreesti 300tkm nurkilla ajettu. Jos ajattelee että auto on muutamaan vuoteen käynyt kymmenkunta kertaa huollossa, en pitäis sitä pahana asiana. Yleensähän taksin pidetään hyvässä kunnossa, koska monella yrittäjällä on vain se yksi auto joka on pidettävä liikenteessä eikä varaa seisokkeihin ole. Puhtaanakin takseja yleensä pidetään eli on pesty ja ehkä vahattukin reilusti enemmän kuin taviksen autoa.

Itse varautuisin vanhassa taksiautossa siihen, että välttämättä renkaat eivät ole parhaimmassa kunnossa, jarrupalat yms kulutusosat voivat olla vaihtoa vailla, sisustassa kulumaa, takaoven saranat väljät ja ovenkahvoissa naarmuja riippuen kuinka paljon on ollut pokaa kyydissä:lol: Reikiähän ei nykytaksien sisustoihin enää juurikaan jää laitteistojen poistosta, niinkuin ennenvanhaan.

Monesti ennen myyntiä isäntä laittaa alle ne kuluneimmat renkaat ja teettää viimeisessä huollossa vain välttämättömimmän. Koska eihän olisi järkeä laittaa autoa kovimpaan tikkiin, kun se on myyntiin menossa, ei se arvoa nosta samassa suhteessa. Eli voi olla mahdollista että jonkinlaista huoltoa ja hankintoja voi joutua uusi omistaja heti kärkeen tekemään.

Vikojahan on hirveän vaikea mennä ennustamaan, että hajoaako jotain suurta heti oston jälkeen vai ei. Oma "lähteeni" on vetänyt taksifirmaa kymmenkunta vuotta, ollut saksalaista, ruotsalaista ja japanialaista autoa eikä ole ollut normaalista poikkeavaa remonttia.
Ford Focus 1.6 tdci Titanium Wagon 2011
ex: Ford Focus 1.6 STW Ambiente 2001
Vastaa Viestiin