Mondeo MKII ovenkahva

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Mondeo MKII ovenkahva

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Eli takaovenkahva jumii, jäykkä nostaa ylös ja kun saa ylös niin sinne myös jää. Taitaa olla tyyppivian poikasta, tiedän muutaman muunkin missä sama homma..
Mutta millä sais kuntoon? Olisko vaan öljynpuutetta vai hajooko noista jotain mekanismeja? Tuossa syksyllä tuo brakas yhtäkkiä, illalla toimi ja aamulla ei.
Olis kiva tietää jos tarvii uuden, ehtis kevääksi hommata ja maalata kun ei viitti ton takia näppejä jäädyttää tuala pakkases. Minkälainen on irrotusprosessi ko. kahvalle?
anon
Viestit: 677
Liittynyt: 21 Marras 2006 22:33
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja anon »

Ovipahvi irti, kahva on parilla pultilla kiinni.Kätilön käsistä olis apua;-)
gringo
Viestit: 139
Liittynyt: 27 Syys 2005 12:00
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja gringo »

Saattaa korjaantua ruikkimalla autuaallisia määriä öljyä kahvan mekanismiin, hyvällä säkällä jopa ulkopuolelta käsin tehty voitelu riittää. Ainakin itse onnistuin joskus korjaamaan kyseisen kahvan pelkällä voitelulla. Tosin toisessa tapauksessa öljyilyllä ei ollut vaikutusta.

Onnea yritykselle.
Nyt: Volvo S40 (ilman kauhakuormaajaa ;) )
x: 1xSierra, 4xMondeo, 1xScorpio + kasa muita
vankkuri
Viestit: 7
Liittynyt: 24 Joulu 2006 12:29

Viesti Kirjoittaja vankkuri »

Öljyllä se omassa on vetreytynyt. Ei tarvinnut purkaa ovipahveja tms. Tosin jos siististi vähällä öljyllä haluaa homman hoitaa, niin sitten verhoilu auki.

Ruuttasin ulkoa ja sisäkautta öljyä. Sisäpuolelta ikkunanraosta, mutta paras paikka on poistaa ylempää pyöreä kuminen tulppa ja laskea painepullolla (ja jatkopillillä) öljyt sisään. Ulkoa homma toimii nostamalla oven kahvaa ja ruuttaamalla öljyt sisään. Samalla voi voidella lukkomekanismin ulkoapäin. Aikaa meni pari minuuttia per ovi.

Sitten vaan valuvia öljyjä putsaamaan.
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Eipä tuo öljystä välittäny mitää kun sitä sinne 1/3 purkkia ruuttasin.. Pitää koittaa ottaa ovipahvi pois heti kun inspiraatio iskee ja täsmäsumutella öljyt sisäkautta, toivottavasti sitten vetristyy.
Markku
Viestit: 25
Liittynyt: 09 Marras 2006 10:34
Paikkakunta: Oravikoski

Viesti Kirjoittaja Markku »

Tuttu vika. Viime talvena jumitti toisen takaoven kokonaan. Luulin sen olevan jäässä ja tempaisin kunnolla, jäi kahvan pala käteen. kele. Purkaamolta löysin uuden joka tosin oli uudemmasta mkII Mondeosta. Ulkoapäin oli samanlainen mutta sisällä vivustossa oli eroja. Vanhan vivuston kuitenkin sai uuteen kiinni ongelmitta. Voitelin vahtaessa siten tuon mekanismin TOSI huolella ja tämän talven sen onkin toiminut hyvin. Nyt temppuilee sitten toisen puolen takaovi samalla tavalla. Ulkoapäin tehty voitelu auttoi mutta vika kummittelee silti ajoittain. Suunnitelmassa on kuitenkin vaihtaa takaovien kaiuttimet joten samalla tekee parempaa voiteluakin. Mikähän aine siellä kestäisi jonkun vuoden ilman lisäilyä ?
Skoda Octavia Tdi -04 Halpaa ajoa. Ainut vika että ei ole Ford.
Escort 1,6 Delta 5d -98. 140 ajettu. Hyvä käyttöauto.
Vastaa Viestiin