Mk2 Mondeon lämpötila-anturi ei mene paikoilleen ?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
guru
Viestit: 84
Liittynyt: 18 Maalis 2010 22:15

Mk2 Mondeon lämpötila-anturi ei mene paikoilleen ?

Viesti Kirjoittaja guru »

Joutu irroittamaan Mk2 Mondeon termostaattikotelon moottorin lohkosta,kun alkoi vuotamaan termarikotelon ja lohkon välistä jäähdytysnestettä.
Oli tiiviste sökönä,niin se meni vaihtoon.
Samalla irroitin termarikotelon yläpinnassa olevan lämpötila-anturin,joka on sokalla kiilattu siihen termarikoteloon.
Takaisin laittaminen tuottikin sitten semmoisen ongelman,että termarikotelon lämpötila-anturin asennus reiästä alkoi vuotamaan nestettä.Yritin monta kertaa laittaa sitä anturia paikoilleen,mutta sokka kiinnitys tuntui tosi tiukalta,eli anturissa oleva tiiviste pisti hanttiin paikalle laittamisessa.
Onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa,ja jos on ollut,niin millä saa sitä tiivistettä "liukastettua"niin että anturin saa solahtamaan paikoilleen.Nyt kun sitä anturia yrittää laittaa siihen tarkoitettuun reikään,niin tuntuu siltä että se tiiviste pistää hanttiin niin paljon,ettei se sokka mahdu kunnolla sille tarkoitettuun uraan,vaan se anturi jää lkäänkuin kantamaan sen tiukan tiivisteen takia,ja jos se tiiviste ja anturi eivät mene suoraan paikoilleen,niin se alkaa vuotamaan.Milläs sitä tiivistettä vois liukastaa,todennäköisesti öljy tms vaan kovettaa kumi tiivistettä.
Näitä kyseli jäsen guru
Tessu200
Viestit: 1131
Liittynyt: 16 Kesä 2019 19:52

Re: Mk2 Mondeon lämpötila-anturi ei mene paikoilleen ?

Viesti Kirjoittaja Tessu200 »

kaikkea muuta kannatata käyttää kuin öljyä,toki voi olla öljyn kestävä tiiviste kun autossa on,ihan vaikkapa käsivoide jne mikä vaan jos öljyä pelkää.
Voi myös olla että tiivisteen joutuu uusimaan kun irrotettu monesti niin käyny itelläkin että vanha ja turvonnu ei mene paikalleen mutta uusi menee ihan hyvin
yritäedes
Viestit: 2160
Liittynyt: 02 Marras 2010 21:30

Re: Mk2 Mondeon lämpötila-anturi ei mene paikoilleen ?

Viesti Kirjoittaja yritäedes »

Jospa laittaisit tietoja, mikä moottori ja valmistusajankohta. Voisi edes varmistaa, että anturi on oikeaa tyyppiä, löysin kolme erilaista, valmistusajankohdasta riippuen. Jos sinne on vaikka tungettu väärä anturi. Missä kohtaa anturia se tiiviste on; kierreosan tyvellä vai alempana?
Jos taas anturi on selvästi oikeaa tyyppiä, painettava ilman kierteitä, niin tiiviste on todennäköisesti paisunut/kovettunut ja pesässä voi olla hapettumaa. Puhdista pesä, vaihda tiiviste tai koko anturi, ei ne montaa euroa maksa.
Mondeo 2.0 TDCI Turnier 2009
Mondeo 2.0 TDCI HB 2003 -ex
Focus 1.6 Zetec-SE Wagon 1999 -ex
Sierra 2.0 OHC Sedan 1989 -ex
Toxox
Viestit: 549
Liittynyt: 15 Maalis 2020 19:45

Re: Mk2 Mondeon lämpötila-anturi ei mene paikoilleen ?

Viesti Kirjoittaja Toxox »

guru
Viestit: 84
Liittynyt: 18 Maalis 2010 22:15

Re: Mk2 Mondeon lämpötila-anturi ei mene paikoilleen ?

Viesti Kirjoittaja guru »

Moi !

Tiiviste( eli o rengas) vaihdettu uuteen,niin meni paikoilleen ongelmitta.

Ennen uutta o rengasta yritin laittaa anturin paikoilleen saippuoimalla yms liukastamalla o rengasta,mutta eipä se enää luistanut paikoilleen vaan jäi jokaisella yrityksellä sen verran pois paikoiltaan että eihän se pitänyt jäähynesteitä termarikotelon sisällä.

Eli ongelma ei ollut se että olis ollut väärä anturi,vaan ongelmana oli oikean anturin paikalleen laittaminen x vuotta vanhalla o renkaalla.

Kiitos neuvoista !
Vastaa Viestiin