Focus -02, 1,6 farmari

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
jukkk
Viestit: 2
Liittynyt: 29 Marras 2015 14:34

Focus -02, 1,6 farmari

Viesti Kirjoittaja jukkk »

Auton pissapoika ei toimi etulasissa, ei auttanut neulalla availu, takalasin toimii. Oli pitkään tyhjänä säiliö ja lisäsin täyteen, voisiko johtua siittä tai onko putket jäätynyt? Tai jostain letku irti tai tukossa. Missä sijaitsee letkujen liitokset, moottoritilassa ei näkynyt.
jukkk
Viestit: 2
Liittynyt: 29 Marras 2015 14:34

Re: Focus -02, 1,6 farmari

Viesti Kirjoittaja jukkk »

Lähinnä haluan tietää minne konetilasta lähtee pissapojan putket. Täyttösäiliöstä neste menee alaspäin muttei näy minne. Ja missä on pissapojan moottori?
seppo1
Viestit: 266
Liittynyt: 25 Elo 2013 16:30

Re: Focus -02, 1,6 farmari

Viesti Kirjoittaja seppo1 »

jukkk kirjoitti:Lähinnä haluan tietää minne konetilasta lähtee pissapojan putket. Täyttösäiliöstä neste menee alaspäin muttei näy minne. Ja missä on pissapojan moottori?
Pissapojan moottori on yleensä siellä pesunestesäiliön alaosassa. Mikä on muuten täyttösäiliö? Tarkoittanet varmaan pesunestesäiliön täyttöaukkoa.
tursas
Viestit: 4015
Liittynyt: 10 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Focus -02, 1,6 farmari

Viesti Kirjoittaja tursas »

Se pissapojan letku nousee sinne konepeltiin oikean saranan kohdalta ja menee sitten suuttimille äänieristeen alla ainakin Mondeossa ja varmaan myös Focuksessa. Mulla itellä tuulilasille tulee, mutta ei takalasille..eli jossain on nyt katkos täälläkin. Siinä varmaan pitäis irrottaa oikea etupyörä ja sisälokkari niin pääsee ihmettelemään asiaa lähemmin. Auto pitäis saada lämpimään, jotta jäät letkuista sulais. Yleensä ne on jäätyny just matkalla katsastukseen...:D
En ole nyt myöskään satavarma onko siellä eri vesipumppumoottorit ja sulakkeet etulasille ja takalasille, etulyhdyistä puhumattakaan.
Farkku Mondeo 1,8 Bensa, 2002, MK3 STW Turnier Stardust Silver Trend Wagon
seppo1
Viestit: 266
Liittynyt: 25 Elo 2013 16:30

Re: Focus -02, 1,6 farmari

Viesti Kirjoittaja seppo1 »

En ole nyt myöskään satavarma onko siellä eri vesipumppumoottorit ja sulakkeet etulasille ja takalasille, etulyhdyistä puhumattakaan.[/quote]

No useissa autoissa käytetään samaa moottori+pumppuyhdistelmää sekä etu- että takalasille. Se vain saadaan pyörimään molempiin suuntiin. Ajovalopesureille on vähän tuhdimpi moottori+pumppuyhdistelmä, joka kehittää korkeamman paineen.
kalervol1
Viestit: 7
Liittynyt: 27 Touko 2015 20:30
Paikkakunta: Espoo

Re: Focus -02, 1,6 farmari

Viesti Kirjoittaja kalervol1 »

Mulla oli sellainen ongelma Ford Focus 1.8 TDCi 2008 -mallin kanssa, että pissapojan pumppu pyöri normaalisti mutta tuulilasille ei tullut vettä. Ensin luulin että ne ovat jäässä kun en ollut varma millaista seosta olin sinne syksyllä laittanut. Kauppakeskuksen lämpimässä parkkihallissa (on työpaikan lähellä) pidin autoa koko päivän mutta eipä auttanut. Ei auttanut kuin purkaa koko systeemi. Säiliöt ja moottori löytyy oikealta etupuolelta lokasuojan alta. Rengas, roiskeläppä ja sisälokasuoja irti. Nesteen tyhjentäminen säiliöstä irrottamalla säiliöiden väliputki. Isompi säiliö on kahdella pultilla kiinni ja sen alaosassa on moottori kiinni. Moottori irti ja sen alla säiliössä on kuminen tiiviste jossa on myös samassa sihti. Otin sen irti ja oli aivan tukossa valkoisesta mönjästä. Puhdistus, osat paikoilleen ja pesunestettä säiliöön ja homma kunnossa.

Jos irrotat letkuja välikappaleiden molemmista päistä niin ole tarkkana että laitat ne oikeinpäin, koska niissä on takaiskuventtiilit (pieni kuula sisässä).

Syy sihdin tukkeutumiseen on varmaan se että mulla oli pitkän aikaan säiliö tyhjänä ja kaikki mönjät pääsivät kuivumaan sihtiin kiinni eikä pesunesteen lisääminen enää irrottanut niitä sihdistä. Kannattaa täyttää säiliö heti kun pesunesteen merkkivalo kojelaudassa syttyy.
Vastaa Viestiin