Mondeo mk3 2.0tdci ei lähde lämpöisenä käyntiin!

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
anttoseta
Viestit: 12
Liittynyt: 18 Huhti 2016 23:08

Mondeo mk3 2.0tdci ei lähde lämpöisenä käyntiin!

Viesti Kirjoittaja anttoseta »

Tai jos lähtee niin todella huonosti. Kylmänä ei minkäänlaista ongelmaa käynnistyä mutta esim eberin käytön jälkeen lähtee todella huonosti käyntiin. Missähän tässä mallissa moottorin lämpötila-anturi sijaitsee? Vika voisi olla ehkä siinä. Vai olisiko jollain jotain muuta ideaa mikä voisi olla vialla? Mondeo mk3 vm2004 2.0 tdci 130hv
Mk2Cortina
Viestit: 275
Liittynyt: 06 Loka 2015 21:48

Re: Mondeo mk3 2.0tdci ei lähde lämpöisenä käyntiin!

Viesti Kirjoittaja Mk2Cortina »

anttoseta kirjoitti:Tai jos lähtee niin todella huonosti. Kylmänä ei minkäänlaista ongelmaa käynnistyä mutta esim eberin käytön jälkeen lähtee todella huonosti käyntiin. Missähän tässä mallissa moottorin lämpötila-anturi sijaitsee? Vika voisi olla ehkä siinä. Vai olisiko jollain jotain muuta ideaa mikä voisi olla vialla? Mondeo mk3 vm2004 2.0 tdci 130hv
Lämpötila-anturi sijaitsee sylinterikannessa, moottorin takapäässä ja irroitus tapahtuu nokka-akselin takapäässä olevan moniurahihnapyörän reikien välistä. Siis sen hihnapyörän joka käyttää ohjaustehostimen pumppua ja vesipumppua. Avain netin mukaan pitkä 15mm hylsy joka on leikattu sivusta auki anturissa olevan johtimen vuoksi.
Itse anturi on kertakäyttöinen ja uudelleenasennus siis vain uudella anturilla joka maksaa Fordilla 63€.

Anturi on siis ilmeisesti kuivassa tilassa ja puristuu sylinterikantta vasten kiristettäessä. En ole itse irroittanut mutta selvitin asian toisen jutun yhteydessä.

Kuva

Kuva

For CHT sensor disassembly you will need very high (min. 80mm) socket 15mm with 4mm slit, minimum 50mm long. I did it myself using hand grinder with 4mm width grinding wheel.
For sensor assembly use white ceramic paste on sensor thread.
anttoseta
Viestit: 12
Liittynyt: 18 Huhti 2016 23:08

Re: Mondeo mk3 2.0tdci ei lähde lämpöisenä käyntiin!

Viesti Kirjoittaja anttoseta »

Joo Tässä luultavasti se vika on kun lämmitin tänään eberillä lämpöseks ja sit kokeilin käyntiin ni todella huonosti käynnistyi mutta nappasin tuon töpselin pois ja uus startti ni tärähti het ku palmun alta.
Vastaa Viestiin