Mondeo MK3 - Jäniskolari, ilmastoinnin kenno ja syyläri

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
DamageS
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Syys 2015 10:43

Mondeo MK3 - Jäniskolari, ilmastoinnin kenno ja syyläri

Viesti Kirjoittaja DamageS »

Terve! Minulta löytyy mondeo 2.0 -01 farmari. Tuossa viime kesällä/syksyllä auton eteen hyppäsi satasen vauhdista masentunut jänis. Puskurista lähti palasia, ja ilmastoinnin kenno ja syyläri otti todella kovaa iskua, ovat aivan soikeana, aivan niinkuin niistä olisi yritetty työntää väkisin koripalloa läpi.

Kumpikaan ei ole kuitenkaan lähtenyt vuotamaan vielä puolen vuoden ajelujen jälkeen (mitä ihmettelen suuresti, kennot ovat kuitenkin ottaneet todella, todella pelottavan näköisen iskun). Kävin äsken paikallisella romuttamolla ja utelin samalla hintoja uudelle ilmastoinnin kennolle ja syylärille, ja sanoivat hinnaksi jotain 200-300 euroa paikalleen asennettuna. Kysymys kuuluukin, kannattaisiko nämä käydä samantien vaihdattamassa? Jotenkin tuntuu vastenmieliseltä maksaa isoa summaa vaikka nuo kennot eivät edes vuoda. Toisaalta, ilmeisesti mikäli syyläri lähtee vuotamaan jossain vaiheessa, näistä hyvin äkkiä menee kansi kieroksi. Jännittää myös kun parin viikon päästä on pitkä ajoreissu lappiin, enkä haluaisi matkalla teknisiä ongelmia. Mitäs mieltä täällä ollaan?
DamageS
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Syys 2015 10:43

Re: Mondeo MK3 - Jäniskolari, ilmastoinnin kenno ja syyläri

Viesti Kirjoittaja DamageS »

Eikö täällä olisi asiaan mitään mielipidettä? Entäs jos syyläri alkaa vuotamaan, voiko se vuoto alkaa niin rajusti että nesteet yhtäkkiä tyhjenee koneesta ja kansi menee? Vai ehtiikö vuodon huomaamaan, tässä autossa tosin ei näköjään ole mitään varoitusvaloa nesteiden määrälle?
yritäedes
Viestit: 2173
Liittynyt: 02 Marras 2010 21:30

Re: Mondeo MK3 - Jäniskolari, ilmastoinnin kenno ja syyläri

Viesti Kirjoittaja yritäedes »

DamageS kirjoitti:utelin samalla hintoja uudelle ilmastoinnin kennolle ja syylärille, ja sanoivat hinnaksi jotain 200-300 euroa paikalleen asennettuna
Jos tuohon hintaan saat molemmat(?) asennettuna, niin mun mielestä kannattaa vaihtaa. Ilmastoinnin täytön kustannus tulee sitten lisäksi.
Mondeo 2.0 TDCI Turnier 2009
Mondeo 2.0 TDCI HB 2003 -ex
Focus 1.6 Zetec-SE Wagon 1999 -ex
Sierra 2.0 OHC Sedan 1989 -ex
Vastaa Viestiin