Mondeo mk4 satunnainen käynnistysongelma

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Mika422
Viestit: 3
Liittynyt: 15 Marras 2015 15:28

Mondeo mk4 satunnainen käynnistysongelma

Viesti Kirjoittaja Mika422 »

oma mondeoni (1.8tdci vm.08) kiukuttelee satunnaisesti käynnistäessä.
Eli satunnainen käynnistysongelma on sellainen, että ensimmäisellä starttauksella auto käynnistyy ja käy erittäin huonosti muutaman sekunnin ennen kuin sammuu. Toisella yrittämällä käy jo paremmin, mutta sammuu. Kolmannella starttauksella ei ole mitään ongelmaa. Vaan lähtee hienosti käyntiin.
Kun auto käynnistyy, niin käy hienosti ja kulkee ihan normaalisti...
Aluksi vika ilmeni lähes päivittäin, mutta viimeaikoina 1-3x vko.
Mitään varoitusvaloja ei syty ja ei ilmoita vikakoodeja. Voisiko tässä olla ongelmana satunnaisesti jumiin jäävä
EGR-venttiili ???
Vai voisiko polttoainejärjestelmässä olla
Vuoto, josta järjestelmä haukkaa ilmaa. Mikä aiheuttaa käynnistysongelman. Silmämääräisesti ei havaittavia vuotoja moottoritilassa. Onko kenelläkään tietoa mondeon tyypillisistä vuotokohdista ? Suodatinkin vaihdettu...

Olisi mukava saada auto kuntoon ennen talvea, joten kovin vinkkejä kaipailen. Jos jollakin ollut myös kyseinen ongelma ja saanut korjattua sen... Kiitos jo etukäteen...
Arwi14
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Helmi 2016 13:21

Re: Mondeo mk4 satunnainen käynnistysongelma

Viesti Kirjoittaja Arwi14 »

En tiedä onko bensa- ja dieselvehkeillä samat ongelmat, mutta oma Mondeo (Mk4 2010 2.0 bensa) poti vastaavanlaisia ongelmia pidemmän aikaa. Eli kone käy ensimmäisellä startilla huonosti muutaman sekunnin ja sammuu, etenkin kostealla kelillä oli tätä ongelmaa. Toisella startilla ei mitään ongelmaa. Mitään vikaa ei testerissä näkynyt. Lopulta eräänä syysiltana kone ei lähtenyt enää käyntiin, startti hyrräsi kyllä mutta kone ei luvannutkaan käynnistyä.

Vikana oli bensapumpun hapettuneet liitokset, jotka lopulta menivät niin huonoon kuntoon että bensapumppu ei enää saanut virtaa lainkaan. Huollossa vaihtoivat sekä pumpun että johtosarjan, yhteensä melkein 700e. :thumbup:

Ilmesesti vanhemmissa Mondeoissa takapenkin alla on aukko, josta bensapumpun näkee ja voi tarkastaa tilanteen helposti mutta uudemmassa tätä aukkoa ei enää ole ja kätevämpi kaveri irroittaa koko polttoainetankin jotta tämän voi tarkistaa... Ja vikatesteri ei näytä mitään ongelmaa ennenkuin liitokset/pumppu on täysin mykkä.

Paikka on otollinen suolaveden keräämiseksi eikä kuulemma ollut ensimmäinen (eikä varmaankaan viimeinen) jossa vastaava ongelma on tullut.
Makee...
Viestit: 69
Liittynyt: 10 Tammi 2012 19:19
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Mondeo mk4 satunnainen käynnistysongelma

Viesti Kirjoittaja Makee... »

Minä olen kironnut samaa ongelmaa 11vuoden bensa mondeossa.
Myöskin toisinaan liikkeelle lähtiessä autosta puuttuu veto, ei jaksa kiivetä mäkeä vaan matka hyytyy. Sitten yks kaks alkaa vetämään ja toimii normaalisti
Ford Mondeo 2.0 2011
Ex Chevrolet Cruze 1.8 2010,
Volvo S60 2.5T 2005, Ford Mondeo 2.0 2002,
Opel Vectra 1.8 1998, Nissan Primera 1.6 1991
Vastaa Viestiin