Focus Mk2.5 - Satunnainen vika "Brake light fault"

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Kyde
Viestit: 6
Liittynyt: 15 Huhti 2015 09:11

Focus Mk2.5 - Satunnainen vika "Brake light fault"

Viesti Kirjoittaja Kyde »

Terve,

Auto Focus 1.6Tdci vm. 2008. Auto on ollut minulla keväästä lähtien ja koko sen ajan on ilmennyt satunnainen vikailmoitus "Brake Light Fault". Vika käy vaan ihan hetkellisesti, eikä ainakaan Kiinan OBD-lukijan perusteella jätä mitään vikakoodia muistiin. Kaikki jarruvalot kyllä toimivat. Lisäjarruvaloon vaihdoin jo kaikki polttimot varuilta ja katsoin myös, että molemmissa jarruvaloissa on samanlaiset / merkkiset polttimot. Tokihan nuo voisi vielä vaihtaa uusiin ja katsoa ilmeneekö vika vielä tämän jälkeen.

Onko jotain paikkaa mistä kannattaisi lähteä vikaa etsimään? Esim. joku maadoitus / kosketushäiriö?
ahintikka
Viestit: 87
Liittynyt: 25 Huhti 2005 08:50

Re: Focus Mk2.5 - Satunnainen vika "Brake light fault"

Viesti Kirjoittaja ahintikka »

Takavalojen maadoitukset tarkastaisin ihan ensin.

Ainakin uudempi Focus on erittäin tarkka peräkärrin maadoituksien kunnosta (antaa helposti saman virheen) joten on varmaan tarkka myös takavalojen maadoituksista.

Muita vaihtoehtoja voisi olla jarruvalokytkin, vetokoukun pistorasia?
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Focus Mk2.5 - Satunnainen vika "Brake light fault"

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Joskus myös peräkoukkujen pistokkeen takakannen ottaa auki niin onkin aivan hapettuneita liitoksia vaikka etupuoli (mihin töpseli tökätään) näyttääkin hyvältä. Jos takaosaan on kerääntynyt kosteutta muhimaan, niin se voisi aiheuttaa vastaavaa kummittelua.

Harvoin näkee liikenteessä autoja joissa palaa koko ajan jarruvalot. Olisiko mahdollista että jarruvalot palaa välillä tietämättäsi kun ajelet eli jarruvalokytkin on väärissä säädöissään (tukirakenne vääntynyt?), jolloin tulee sitten virheilmoitus kun järjestelmä hogaa sen (ylipitkä jarrutusaika eikä vauhti hiljene)? Itselläni MK1 focuksessa oli aika hilkulla jarruvalokytkin eli 1-2 millin painallus jarrupolkimelle jo riitti sytyttämään jarruvalon eikä säätöä ollut. Liimasin noin millin paksuisen muovisen lisäkorokkeen polkimeen, jotta mahdollisesti tärinässä (kuopissa) ei vilkuta jarruvaloja. Siihen aikaan etsin syytä aivan toiseen vikaan ja kaikkea oli silloin yritettävä. :)

viewtopic.php?t=38489
Vastaa Viestiin