Ajovalojen automaatti-mode (valoisuuden tunnistus)

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Moore
Viestit: 50
Liittynyt: 15 Kesä 2014 13:15

Ajovalojen automaatti-mode (valoisuuden tunnistus)

Viesti Kirjoittaja Moore »

Kysymyksessa vuosimallin 2011 Grand C-max, jossa ajovalojen valinnassa 4 pykälää, POIS, PARKIT, PÄÄLLÄ ja AUTO.
En tiedä onko suomessa myydyissä C-maxeissa vastaavat valinnat, mutta tässä tapauksessa on kyseessä tuontiauto Saksasta. Kävin eilen Fordin huollossa uudelleenohjelmoimassa valot niin, että ne passaavat Suomen lainsäädäntöön, tarkoittaen, että ajovalot ovat päällä kun auto käy, aina.

Pyysin ohjelmoimaan niin, että 0-asennossa (POIS) valot syttyvät, kun virran laittaa päälle ja päinvastoin. Lopputulema oli, että myös AUTO- moodissa valot palavat nyt aina oli kirjasta tai ei. Käytännössä siis tuulilasissa oleva valoisuudentunnistun ohitettiin. Näin tätä en halunnut. Miten valot toivat Suomessa myydyissä C-Maxeiss?

Olivat Fordilla (Laakkonen) vähän pihalla, mitä kaikkea kombinaatioita voidaan konffata. Kysyisinkin täältä, onnistuuko AUTO moden konffaus niin, että sumuvalot tai parkit toimisi ns "päivän valoina"? Eli kun on valoisaa niin parkit tai sumarit palaisivat, mutta kun tulee riittävän pimeää, niin ajovalot syttyisivät ja parkit/sumarit sammuisivat? (OK, tiedän, että sumareita ei voi lain puitteissa käyttää päivänvaloina).

Netistä saa ostettua sumuvalojen paikalle asennettavia Tagfahrlight eli päivänvalo-ledejä mallikohtaisena C-Maxiin. Mikäli oikein ymmärsin ilmoituksesta, nämä toimisi nimenomaan huomiovaloina. Tarkoittaa siis sitä, että koodausmahdollisuus täytyy olla sumareille olemassa....
seppo1
Viestit: 266
Liittynyt: 25 Elo 2013 16:30

Re: Ajovalojen automaatti-mode (valoisuuden tunnistus)

Viesti Kirjoittaja seppo1 »

Päivävalojen kytkennälle on olemassa omat määräyksensä. Niitä ei luultavastikaan voi tai saa ohjelmoida toimimaan sumuvalojen tilalla vaikka päivävalot voisikin sijoittaa sumuvalojen paikalle. Käsittääkseni päivävalot pitäisi kytkeä toimimaan nimenomaan tuossa katkaisijan POIS-kohdassa , ei missään muussa kohtaa.
teemtalv
Viestit: 39
Liittynyt: 20 Tammi 2014 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Ajovalojen automaatti-mode (valoisuuden tunnistus)

Viesti Kirjoittaja teemtalv »

Ainakin fiestassa (2012) valot toimii niin, että 0-asennossa ajovalot palaa aina kun virta on päällä, mutta himmeämmällä päiväasetuksella. ON-asennossa valot on aina kirkkaammalla asennolla (eli "yöasennossa") ja myös kojetaulun valot palaa. AUTO-asento sitten vaihtaa noiden kahden tilan välillä valoisuuden mukaan, eli ajovalojen kirkkaus muuttuu mutta kokonaan niitä ei saa sammumaan muuten kuin laittamalla parkit päälle. Välillä se automaatti on tosin vähän hidas, tunnelin jälkeen voi mennä useampi kilometri ennen kuin se tajuaa himmentää niitä valoja... ;)
Vastaa Viestiin