Näin säästät korjaamokuluissa.

Keskustelua autoista ja autoilusta yleisesti
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Auton ylläpito on kallista jos pitää turvautua paljon (merkki)korjaamon palveluihin. Kuitenkin jotain pientä voi myös tehdä harrastelijoiden voimin esim. vikakoodien luku, pieni hitsaus, termostaatin vaihto, laturinhihnan vaihto, selvittää miksei toinen rekisterikilven valo pala vaikka lampun vaihtaa jne.

Tämän ketjun ideana on koota harrastelijoita yhteen ja samaan ketjuun, jotka voivat auttaa toisia autoilijoita (pienissä töissä) eikä tarvitse maksaa hirveitä hintoja varsinaisella korjaamolla. Jotkut saattavat tehdä jopa ilmaiseksi, mutta varmaan jotain pitäisi kuitenkin maksaa palvelusta tai se "auttamien" loppuu kokonaan myöhemmin. En ota kantaa tekeekö joku hommaa pimeästi vai maksaako rehellisesti verot pienistä korjaamisista vaan se on sitten auton omistajan ja korjaajan välinen asia sopia kuviot. Tarkoitus on vain saattaa yhteen harraste korjaajat ja vikojen kanssa tuskailevat autojen omistajat. Löytyy siis joku paikka mistä voi saada apua pieneen hommaan omalta paikkakunnalta ja SÄÄSTÄÄ REILUSTI RAHAA oikeisiin (vastahakoisiin) korjaamoihin verrattuna.

Jos voit jotain palvelua tarjota tai tiedät jonkun tutun, niin kerro itsestäsi (tai tutun luvalla) tarkemmin mitä palveluita ajattelit tarjota ja kenties millä ehdoilla. Tärkeätä on mainita PAIKKAKUNTA esim. Helsinki, missä palvelua on saatavilla. Kerrothan kuitenkin KATTAVASTI mitä olet valmis tekemään ja mitä et ettei ketju täyty kaikenlaisella huuhaa keskustelulla. Voit myös kertoa välineistäsi mitä löytyy ja mitä ei.

Jos olet korjausta vailla, niin lähesty palvelun tarjoajaa YKSITYISPOSTILLA ja mielellään annat hänelle vielä puhelinnumerosi, koska usein pelkän sähköpostin avulla on paljon hitaampaa ja hankalampaa neuvotella korjaustarpeesta. Ei aleta kaikea turhaa höpöttämään tässä ketjussa siis vaan mielummin vaikka sitten kahden kesken puhelimessa, jolloin voi kysyä puolin ja toisin kaiken kerralla... toisin kuin sähköpostitse.

Tässä yksi hyvä esimerkki miten pieni homma voi olla liian iso juttu ammattikorjaamoille, koska ilmeisesti eivät voi järkevästi laskuttaa asiakasta tai eivät vain jostain syystä halua ottaa työtä vastaan. Joskus "kohtelias" tapa kieltäytyä työstä on hinnoitella työ niin törkeän suureksi, että asiakas tajuaa itsekkin lähteä kyselemään palvelua muualta. Olisi todella hienoa jos apua olisi saatavissa sitten harrastelija piireistä jos kyse on kuitenkin aika pienestä työstä, jolloin molemmat osapuolet voittavat...

viewtopic.php?f=3&t=40080

P.S. Tästä se ajatus sitten lähti tämän ketjun perustamiseen:

" Pieni kahden korjaamon kierrokseni osoitti sen mihin oikeastaan täällä pääkaupunkiseudulla pitää tottua: Pieni homma = vähän tuottoa ja jos se ei ole tavanomainen, se = vaikea. Eli sellainen ei kiinnosta. Olispa tosiaan kaltaisiasi asioita ajattelevia ammattilaisia enemmän!"

***************************************************************************************************************

Ja ylläpito HUOM!!!

KOITETAAN PITÄÄ TÄMÄ KETJU VAIN ILMOITTELUA VARTEN TEKIJÖISTÄ, EI
KORJAUSTARPEISTA (auto omistajilta), NEUVOISTA TAI VÄITTELYISTÄ!!! VAIN ILMOITUKSIA PALVELUN TARJOAJIA VARTEN ELI KUKA ON VALMIS KORJAAMAAN TOISTEN AUTOJA!!!

EI TURHAA MUUTA HÖPÖTTÄMISTÄ ETTEI KOKO KETJU OLE YHTÄ SILLISALAATTIA!!!

JA VASTATAAN TEKIJÖILLE ***YKSITYISPOSTILLA*** JOS ON TARVETTA KORJAUKSELLE!!!

KIITOS ETTÄ OSAAT KUNNIOITTAA KETJUN IDEAA JA OSAAT OIKEASTI LUKEA JO ALA-ASTEESTA LÄHTIEN!!! :)

***************************************************************************************************************
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Vikakoodien lukeminen voi olla aika kallista puuhaa myös. Ajattelin tarjota lähinnä moottorikoodien(?) vikakoodi lukua ja vikakoodien poistoa. Ilmeisesti halvalla vikakoodilukijallani ei näe ABS, luistonesto, lisälämmittimen ym. lisävarusteiden koodeja. Ehkä voi olla apua jos moottori ei käy kunnolla eikä ole mitään hajua mikä (toimimaton) komponentti sen käymistä häiritsee.

Korjaamoissa PELKKÄ vikakoodien lukeminen (noin 5min) saattaa maksaa 30-80e. Jotkut vielä laskuttavat jopa tyhjentämisestä erikseen esim. 20e. Aivan karmeaa ryöstöä. Tosin ammattilaiset monesti myös antavat kattavaa tietoa vikakoodin avulla myös, mutta usein itsekkin pystyy vikakoodeja googlettamaan tarkemmin netistä ja saa tietoa mitä se pitää sisällään esim. korjausohje.

Jos itse tuo autonsa "pohjois-Helsinkiin" (kerron tarkemmin kaupunginosan yksityispostilla) vikakoodin lukuun, niin voisin ottaa hyvin nimellisen hinnan siitä ja keskustella aiheesta vaikka 15min että mitä EHKÄ voisi olla vikana. Jos pitää lähteä jonkun kotipihalle vikakoodeja lukemaan PÄÄKAUPUNKISEUDULLA esim. moottori ei käy tai käy huonosti, niin ymmärräthän että pitää hieman enemmän pyytää palvelusta, koska siitä tulee minulle enemmän vaivaa ja kuluja.

Koska korjaan työkseni linja-autoja, niin vapaa-ajalla en kovin mielelläni kovin paljoa viitsi suurempia korjauksia tehdä ellei kyseessä ole oikeasti jokin pieni juttu jonka voi parkkiksella helposti tehdä (esim. alle puolen tunnin juttu), josta luonnollisesti sovitaan erikseen. Töissä kielletään korjaamasta ulkopuolisia autoja eli vain omaan ruokatalouteen kuuluvia autoja (ei kavereiden) saa tuoda korjattavaksi itse kunhan luvan kysyy ensin. En ole siis oikeasti henkilöautojen ammattilainen, joten kaikkea en todellakaan niistä tiedä.

Varmistathan googlettamalla ensin että autosi ymmärtää vikakoodilukijani siirtoprotokolla kieltä ja yleisesti on mittarin kanssa yhteensopiva ettei tule turhaa ajoa (vaivaa) eikä vikakoodeja saada luettua. Tässä tarkemmat tiedot lukijasta:

http://www.e-ville.com/fi/16-obd-skanne ... ukija.html

P.S. Suosittelen että ostat oman (harrastelija) vikakoodilukijan jos aiot pitää autoa kuitenkin monta vuotta. Jo yhden kerran vikapankin lukeminen saattaa maksaa mittarin hinnan takaisin korjaamopalveluun verrattuna. Minulla jo kerran maksoi itsensä takaisin kun sain vihjeen miksi moottorivalo palaa ja moottori käy huonosti. Pytty 3 muistaakseni ei sytyttänyt ja viaksi paljastui lopulta 50e hintainen puola, jonka pystyi helposti itsekkin parkkiksella vaihtamaan.
Avatar
Tekno
Viestit: 929
Liittynyt: 18 Touko 2008 08:30

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja Tekno »

Ford Scorpio (mulkosilmä) ABS-boksin korjaus juottamalla onnistuu.

Eli jos ongelmasi on tämä: ABS -valo syttyy ja abs(+luistonesto) lakkaa toimimasta heti kun auton nopeus ylittää 15km/h (tai jotain tuota luokkaa), niin täältä löytyisi korjauspalvelu.
Vaatii ABS-boksin irroituksen pumpun alta, ja lähetyksen vaikkapa postitse. Ellei ~Lahdessa satu sijaitsemaan.

Pystyn myös lukemaan ABS-vikakoodit mulkosilmäscorpiosta, ja sen avulla suht varmasti toteamaan, onko vika pumpun juotoksissa. Kuitenkin tuolla em. vikakuvauksella se on luultavasti aina tuo vika.
Wanhat Audit 8-)
Tekno / Tenho Ruohoranta
bluri
Viestit: 306
Liittynyt: 08 Huhti 2012 11:10
Paikkakunta: Espoo

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja bluri »

Minulta saa PK-seudulla omantunnon hintaan vikakoodien luvun ELM327 BT-palikalla (Android Torque / PC:llä ForScan) / F-Super+Formidable yhdistelmällä. Tarvittaessa kiireiden mukaan hilpaisen paikan päälle, tai tulet Espoon Leppävaaraan.

Esimerkiksi 2.0TDCi MK3 Mondeot tykkäävät huomattavasti tuosta F-Superista. Etenkin ennen faceliftia olevat eivät tahdo monienkaan koodinlukijoiden kanssa keskustella!
http://img.alibaba.com/img/pb/710/771/2 ... 10_941.jpg Tuollasia moottorivaihtoehtoja tarjoaa.

Onnistuneesti luettu F-Superilla myös 1.8TDDi Focuksesta.
Jonkin verran löytyy tietoa MK3 TDCi koneen erinäisistä vioista ja ominaisuuksista, joten kysyä saa aina.
Avatar
mösjöö
Viestit: 939
Liittynyt: 31 Elo 2012 16:54
Paikkakunta: Turku

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja mösjöö »

Minulla on tarjota Turun alueella vikakoodien lukua/poistoa, vianhakua/diagnostiikkaa ja merkkikohtaisia korjausneuvoja/ohjeita. Suurin tieto löytyy bensakoneellisista mk2 Mondeoista, sekä Saabeista. Myös muihin yleisimpiin vuosituhannen vaihteesta oleviin autoihin löytyy korjausohjeita.

Apua saa myös autoalan säädöksien ja lakien tulkitsemisessa sekä korjaamoiden työ-/takuuehtojen seikoissa.

Yv. tavoittaa.
Ei ole sellaista mekaanista ongelmaa, jota raaka voima ja tietämättömyys ei ratkaisisi
Avatar
tuomaz
Viestit: 1184
Liittynyt: 30 Touko 2007 18:01
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja tuomaz »

Pienet pihalla tehtävät toimenpiteet onnistuu, esim laturin vaihdot, laturin hihnan vaihdot, soittimien asentelu jne.. Halpis vikakoodin lukijakin löytyy, eli jonkunmoinen koodien luku ja nollaus onnistuu.

ja pikkuisen isommatkin esim. vetoakselien vaihto, tukivarsien vaihto, jarrurempat, öljyjen/suotimien vaihdot käy jos sulla parempi paikka remontille kuin taloyhtiön parkkis 8)


Paras osaamispohja ykköskopan focuksissa, mutta eiköhän muutkin mallit taivu jotenkuten. Yhteyksiä saa ottaa privana niin kattellaan että mihin rahkeet riittää :D

Ja sijaintina siis Espoo.
Viimeksi muokannut tuomaz, 19 Kesä 2013 22:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ford Focus 1.6 tdci Titanium Wagon 2011
ex: Ford Focus 1.6 STW Ambiente 2001
Avatar
Wildchild
Viestit: 132
Liittynyt: 12 Touko 2012 20:02

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja Wildchild »

Mulla on myös vikokoodinlukija joka lukee Fordia tässä Lahden Alueella. Luku ja nollaus onnistuu.
bluri
Viestit: 306
Liittynyt: 08 Huhti 2012 11:10
Paikkakunta: Espoo

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja bluri »

01-03 (Pre-Facelift) TDCi-Mondeoiden suuttimien koodaus onnistuu jatkossa, kun tuli tuo ForDiag ostettua toiselta käyttäjältä.
Leka_ja_Vika
Viestit: 2
Liittynyt: 05 Marras 2013 10:43

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja Leka_ja_Vika »

Vikakoodin lukua Lempäälässä ELM327/OBDscope ja Ford-VCM/FoCOM!
Viimeksi muokannut Leka_ja_Vika, 24 Marras 2013 10:05. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
pvdriver
Viestit: 470
Liittynyt: 23 Joulu 2009 12:02
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja pvdriver »

vikakoodin luvut, kaikki merkit ja mallit, pienet ja suuremmat remontit, jarrut, alustan osat, jakopäät, kansi jne., KYSY!
"Ei vìtutus ole päällimmäisin tunne. Se tunne tulee
vasta silloin, jos epäonnistuu"

- Matti Hautamäki 01.01.2012, Keski-Euroopan mäkiviikon Garmisch-
Partenkirchenin osakilpailun jälkeen sijoituttuaan 44:ksi.
Avatar
mösjöö
Viestit: 939
Liittynyt: 31 Elo 2012 16:54
Paikkakunta: Turku

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja mösjöö »

Leka_ja_Vika kirjoitti:Vikakoodin lukua Lempäälässä ELM327 ja pian myös Ford-VCM!
Onko myös IDS?
Ei ole sellaista mekaanista ongelmaa, jota raaka voima ja tietämättömyys ei ratkaisisi
Leka_ja_Vika
Viestit: 2
Liittynyt: 05 Marras 2013 10:43

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja Leka_ja_Vika »

mösjöö kirjoitti: Onko myös IDS?
FoCOM:illa pystyn suorittamaan lähes kaikki Ford IDS:n funktiot...
pvdriver
Viestit: 470
Liittynyt: 23 Joulu 2009 12:02
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja pvdriver »

Autosähkö- ja testeripalveluja Kainuussa:

Vikakoodin luvut ja nollaukset, vianhaut, kaikkiin merkkeihin, myös vanhemmat BMW / Mercedes-Benz jne., virka-ajan ulkopuolella ja kotikäyntinä! VAG -vikakoodinluvut, koodaukset, ajoitukset (TDI) vianhaut (VCDS).

Harrastajaystävällisesti. KYSY!

Kysy myös varaosia (uudet ja käytetyt) muihin merkkeihin, esim. BMW, Opel, Saab, MB, Ford, edullisten hankintakanavien kautta!


SP: antti.e.korhonen[ät]gmail.com
"Ei vìtutus ole päällimmäisin tunne. Se tunne tulee
vasta silloin, jos epäonnistuu"

- Matti Hautamäki 01.01.2012, Keski-Euroopan mäkiviikon Garmisch-
Partenkirchenin osakilpailun jälkeen sijoituttuaan 44:ksi.
Pappacosworth
Viestit: 136
Liittynyt: 17 Joulu 2015 20:20
Viesti:

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja Pappacosworth »

Pärjään kaikkien Fordien kanssa, euro/usa. Vikakoodinlukija obd1/obd2/focom klooni/transponderien luku ja koodaus.
Jakopäät, sähköviat ym. Koskenkorvalla. Talli on pieni ja päivätyö vie aikaa, kiirus ei saa olla.

sposti texelectric (at) gmail.com
Viimeksi muokannut Pappacosworth, 18 Joulu 2015 07:27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Focus ST 2014 / Fiesta ST 2016
https://texelectric.webnode.fi/
Deippa
Viestit: 490
Liittynyt: 02 Touko 2012 11:52
Paikkakunta: P-Pmaa

Re: Näin säästät korjaamokuluissa.

Viesti Kirjoittaja Deippa »

Pappacosworth kirjoitti: Koskenkorvalla.
Maksuväline vai paikkakunta? :lol:
S-MAX -10 TDCI 140hv
Vastaa Viestiin