Mondeo Mk2 Hifin uusimista

Poppikoneet ja niihin liittyvä keskustelu
Avatar
samileim
Viestit: 57
Liittynyt: 13 Marras 2010 22:44
Paikkakunta: Turku

Mondeo Mk2 Hifin uusimista

Viesti Kirjoittaja samileim »

Heippa!

Mk2-malliseen Ford Mondeoon vuosimallia '99 olisi tarvetta uusia kaiuttimet, toinen etukaiuttimista on alkanut särisemään todella paljon kun on vähääkään kovemmalla. Pääasia nyt olisi, että saisi rikkinäisen erittäin pahasti särisevän kaiuttimen pois..

Ajattelin pistää samalla soittimen uusiksi. Takakaiuttimet uusitaan myöhemmin, rahatilanteen ollessa hiukan suotuisampi.

Olisiko tämä toimiva kokoonpano autooni? Onko tuossa nyt kaikki mitä tarvitsen? Mitään ihmeellisyyksiä en kaipaa musiikintoiston kannalta :)

Vai onko tuo uusi soitin ylipäätään tarpeellinen. Saako tuolla Fordin orkkis cd-soitimella mitään iloa irti, jos vaihtaa vain kaiuttimet?

EDIT: DIN-Adapteri tuosta listasta unohtui, että saa uuden soittimen nätisti sopimaan!

http://i3.aijaa.com/b/00117/10569638.jpg
Ford Mondeo 1.6 Ambiente '00
Avatar
JohnFinn
Viestit: 491
Liittynyt: 26 Marras 2011 01:22

Re: Mondeo Mk2 Hifin uusimista

Viesti Kirjoittaja JohnFinn »

Jos ei mitään ihmeellisyyksiä, niin kuinkas olisi jotain järkevää? :

- DIN-1-radio-sovitin ( adapteri ) uudelle soittimelle
- soittimeksi Pioneer DEH-4400 BT ( hyvä-ääninen, monipuolinen ja Bluetooth-toiminnolla voidaan käyttää tehokkaana handsfreenä! ).
- kaiutinsovitteet, joilla 6,5":n erillissarja eteen ( oviin ). Voi tehdä itsekin vesivanerista.
- Kaiuttimiksi herkät ja hyvä-ääniset; ehdottaisin saksalaista 2-tie-erillissarjaa ETON Pow 172 Compression. Näitä ei taida valitettavasti saada Suomesta.
- etuoviin resonanssinvaimennus, esim. STP-äänieristyksellä ( saa mm. Motonetistä ).

Koko em. paketti 300 - 400 euroa Saksasta ( esim. www. csmusiksystem.de )

Takakaiuttimien sijaan laittaisin ennemmin vaikka kevyehkön subwooferin omalla vahvistimellaan. Tuosta em. Pioneeristä voidaan laajentaa kyllä RCA-yhteyksillä. Mutta tästä se järjestelmä sitten paisuukin kuin pullataikina. :wink:
Torque Vectoring Control
Avatar
KajS
Viestit: 970
Liittynyt: 08 Syys 2005 15:10
Paikkakunta: Suomen Louisiana

Re: Mondeo Mk2 Hifin uusimista

Viesti Kirjoittaja KajS »

Tuohon kysymykseen:

Saako tuolla Fordin orkkis cd-soitimella mitään iloa irti, jos vaihtaa vain kaiuttimet?

Kyllä tuolla laitteella budjettiversion saa tehtyä vaihtamalla vain kaiuttimet. Alkuperäisen kokoisia 5x7 (tai 6x8) kaiuttimia saa alkaen 29 €/pari. Ainoa riski on sitten se äänenlaatu. Etsisin riittävän herkkiä kaiuttimia, sillä alkuperäissoittimen (vaatimaton) teho ei välttämättä mitään alhaisen hyötysuhteen sarjaa soita.

Vaikka tuollaiset: http://www.caraudiodirect.co.uk/jbl-gto8628.html

Halpikset: http://www.extremeaudio.de/de/lautsprec ... echer.html

Esittämäni ratkaisu ei ole mitään hifiä, mutta maalaisperiaatteen mukaan ehjässä kaiuttimessa on parempi ääni kuin rikkinäisessä.
"Hot funk, cool punk, even if it's old junk
It's still rock and roll to me"

Autot:
Ford Mondeo Turnier '05 110cid/110hp
Dodge Ram Van B250 '86 225cid/???hp

Support Tommy Castro The Living Rhythm and Blues Legend!

Ich bin ein Speedhunter
Avatar
samileim
Viestit: 57
Liittynyt: 13 Marras 2010 22:44
Paikkakunta: Turku

Re: Mondeo Mk2 Hifin uusimista

Viesti Kirjoittaja samileim »

Kiitoksia molemmille vastauksista :)

Tosiaan mitään erikoista hifiä ei ole tarkoituksena autoon saada, työajoja tuolla lähinnä pyöritellään. Joten vaatimatonkin laitteisto riittää.

Voisin aloittaa kaiuttimien vaihdolla, ei se ääni ainakaan huonommaksi voi mennä kuin alkup. kaiuttimilla. Varsinkaan rikkinäisellä sellaisella ;)

Päivitellään sitten tarpeen vaatiessa lisää!
Ford Mondeo 1.6 Ambiente '00
Avatar
Eeska91
Moderaattori
Viestit: 657
Liittynyt: 05 Tammi 2011 02:09
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Mondeo Mk2 Hifin uusimista

Viesti Kirjoittaja Eeska91 »

Ei tarvi mitään soviterinkuloita alkaa tekeen ku ostaa kerralla 5x7 kaiuttimet. Itellä ollu kahessa autossa tismalleen samat kaiuttimet niin kyllä oon tyytyväinen. Nuo vakiokaiuttimet tuon ikäsessä alkaa olemaan jo parhaat päivänsä nähneet. n.50e pari nuita Alpineita mitä itellä löytyy. Omasta mielestä hyvin toistaa korkeat ja matalat äänet.
mika111
Viestit: 37
Liittynyt: 27 Elo 2012 20:39

Re: Mondeo Mk2 Hifin uusimista

Viesti Kirjoittaja mika111 »

Ja suuren vaikutuksen asiaan teet asianmukaisella etuovien äänieristämisellä..kaiuttimilla kuin kaiuttimilla. Ja kun asennat uudet kaiuttimet, huolehdi kaiuttimen+sovitelaipan+ovipellin yms. tiiveydestä toisiinsa. Budjettiäänieristeenä toimii halvalla ja kohtuullisesti perus telttapatja alustamassalla kiinniliimattuna..hifimiehet ei herneitä kun kerta halvalla tehdään =)
Avatar
JohnFinn
Viestit: 491
Liittynyt: 26 Marras 2011 01:22

Re: Mondeo Mk2 Hifin uusimista

Viesti Kirjoittaja JohnFinn »

mika111 kirjoitti:Ja suuren vaikutuksen asiaan teet asianmukaisella etuovien äänieristämisellä..kaiuttimilla kuin kaiuttimilla. Ja kun asennat uudet kaiuttimet, huolehdi kaiuttimen+sovitelaipan+ovipellin yms. tiiveydestä toisiinsa. Budjettiäänieristeenä toimii halvalla ja kohtuullisesti perus telttapatja alustamassalla kiinniliimattuna..hifimiehet ei herneitä kun kerta halvalla tehdään =)
Äänieristys pitää ymmärtää oikein, eli auton omien rakenteiden resonoinnin estona ja resonanssitaajuuden pudottamista - se onnistuu lisäämällä massaa ns. raskasmatoilla.

Telttapatjalla ei vaimenneta resonansseja; se toimii vain äänen heijastumien ja ääniaaltojen jonkunasteisena vaimentajana. Ja telttapatjan kiinnipysyminen vaatii kunnollisen kontaktiliiman.

Umpisolumuovista (telttapatjasta) saa parhaan hyödyn liimaamalla sitä varsinaisen resonanssinvaimentimen, eli raskasmaton päälle. Muuten sen hyöty on kyseenalainen.

Tiiviyden kannalta merkittävää on peittää oven sisäpuolisen (matkustamon puolen) enemmän ja vähemmän suuret reijät esim. alumiinipellin paloilla (liimataan aukkojen reunoihin vaikka kaksipuolisella listateipillä) ja tiivistämällä oviverhous ("ovipahvi") reuna-alueiltaan vuotamattomaksi; reunatiivistys esim. n. 1 mm:n paksuisella itseliimautuvalla solumuovitiivistysnauhalla.
Torque Vectoring Control
Vastaa Viestiin