PC:n aktiivisubbari soimaan auton soittimella

Poppikoneet ja niihin liittyvä keskustelu
colla84
Viestit: 3
Liittynyt: 04 Huhti 2012 17:05

PC:n aktiivisubbari soimaan auton soittimella

Viesti Kirjoittaja colla84 »

Moro!
Alkutilanne on seuraavanlainen.. Löytyy 300W invertteri, joka tulisi kontin 12V paikkaan ja siihen liitettäisiin Logitech z2300:n subbari.(http://www.logitech.com/assets/35688/se ... -guide.pdf).

Tarkoituksena olisi saada tuo pelkkä 8" subi vahvistamaan alataajuuksia auton soittimen kautta, mutta itsellä ei ole ymmärrystä mitä kaikkea tämän saavuttamiseen tarvittaisiin tai onko edes mahdollista.. Auton soittimena toimii Sonyn seuraavanlainen soitin http://www.caraudio-service.ru/publishe ... 32_enl.jpg

Seuraavassa on kuvia itse subbarista ja sen liittimistä:
Takapaneeli
http://g-ecx.images-amazon.com/images/G ... c110.L.jpghttp://c1.neweggimages.com/NeweggImage/ ... 122-10.jpg
Tuo VGA-piuhan näköinen isompi johto, jonka päässä on seuraavan kuvan mukainen "kaukosäädin", hoitaa volumen, virran, bassonmäärän ja audiosignaalin.
http://www.fatwallet.com/static/attachm ... 2_47pm.png

Tilanteessa itsellä ei riitä älli siihen, että mitä johtoja pitäisi liittää mihinkin ja mitä pitää olla välissä, jos oletetaan, että ottaisin audiosignaalin takakaijuttimien johdon kautta..

Löytyisikö keltään neuvoja tällaiseseen projektiin :) Laitan lisätietoja jos ja kun jollain on jotain lisätiedon tarvetta..
2005 Focus Farmari
1m4s0
Viestit: 89
Liittynyt: 21 Tammi 2012 18:37

Re: PC:n aktiivisubbari soimaan auton soittimella

Viesti Kirjoittaja 1m4s0 »

Saako kysyä miksei vaan hanki oikeita vehkeitä?
Jos kikkailla haluaa ja jättää sen volumesäätö pulikan pois niin pitäs selvittää se liittimen pinoutti että mistä signaali sisään.
Tai sitte vetää vaan tasot sisään sillä 3.5mm plugilla soittimen rca:lta niin pitäs toimia. Vedät jesarilla volume nupit yms lukkoon ettei vaihdu "säädöt". varmaan invertterillä on sitte "heräte" ettei ole jatkuvasti päällä, voi olla pidemmän ajan päästä akku tyhjä jos jää seisoon.. ku virityksessä ei itsessää saa suljettua etänä kaijutinsettiä.
Et voi suoraan ottaa takakajareilta kun ne on jo vahvistetut soittimella, tai voit mutta sitte tarttet "signaalinalentimen" tai millä nimellä virallisesti liikkuukaan.
Eli helpoin sulle on vetää soittimelta 2x rca -> kaijuttimille tuolla kuvan adapterilla siihen stereoplugiin. Yksikin rca-johto riittää mikäli on mono/subilähtö soittimessa.
Ford Taunus 3D turnier 17m 1967
colla84
Viestit: 3
Liittynyt: 04 Huhti 2012 17:05

Re: PC:n aktiivisubbari soimaan auton soittimella

Viesti Kirjoittaja colla84 »

Oikeden vehkeiden kanssa pitäisi vetää virta akulta konttiin ja se ei oikein maistuisi.. + uusi soitin = mucho dinero :D
Itsekin tulin samaan johtopäätökseen, että helpoiten saisin tämän systeemin toimimaan JOS soittimessa olisi RCA ulostulo.. Löysin kuvan soittimen takalistosta, jossa ei mielestäni näyt RCA-liittimen tapaisia?http://www.caraudio-service.ru/publishe ... 2-_enl.jpg Eli sekään vaihtoehto ei taida toimia..
Invertteri herää ja sammuu auton virtojen mukana.

Seuraavassa on tietoja miten Logitechin systeemi toimii ja mikä johto on subin input:
-----------------------------------------------------------------------------------
Logitech z2300 speaker PRINCIPLES OF OPERATION:
A stereo audio signal comes in through the green 3.5mm connector.
Signal passes through the remote’s main volume potentiometer for attenuation.
Signal is then fed down to the subwoofer enclosure for pre-amplification.
The pre-amplifier(s) distribute the audio into two places:
a) To the left and right satellite amplifier (and subsequently to the 2 speakers)
b) Back up to the remote.
Inside the remote, the signal is split again:
a) To the headphone jack
b) To the subwoofer potentiometer (where it is combined to mono at this point)
Output from the subwoofer potentiometer finally gets fed back into the enclosure and last, into the subwoofer amplifier.
----------------------------------------------------------------------------------
Kuvia kaukoohjaimesta missä näkyy johtojen värit:
http://blog.jseaber.com/wp-content/uplo ... 02/017.jpg
http://blog.jseaber.com/wp-content/uplo ... 02/016.jpg

Kuvat on blogista, jossa joku on purkanut koko z2300 kaukosäätimen ja selvittänyt johtojen merkityksen ja pinoutin http://blog.jseaber.com/2010/02/27/logi ... sassembly/ sieltä löytyi, että noissa kuvissa SLine paikkaan menevä johto olisi Subwoofer Line Input.
Onko näistä tiedoista apuja?
1m4s0
Viestit: 89
Liittynyt: 21 Tammi 2012 18:37

Re: PC:n aktiivisubbari soimaan auton soittimella

Viesti Kirjoittaja 1m4s0 »

Mulla on kyllä kutina että tuosta soittimesta löytyy jostain pinnistä linjatasot.. koitin kyllä googlella kattoa mutta ei oo porukka tainnu vaivautua kikkaileen...
Taitaa sullekki olla sitte yksinkertasin että ryöstää sieltä takakajareilta ja muuttaa sen signaalin aktiiville sopivaksi...
http://www.digimesta.com/tuote/kaiutin- ... 810084920/

Esmes tommonen löyty nopealla googletuksella.
"Max input: 30 Watts per channel"
Tuota kannattaa pitää silmällä, paljoko sony pukkaa ulos ettei pala tuo muunnin, tuskin nupit kaakossa huudatat kuitenkaan?

http://konenet.fi/shop/product.php?id_product=978
Saman näkönen kampe mutta max 50W... osta mistä halvimmalla saat ja toivoa ettei muunnin "raiskaa" signaalia..
Varmaa satasellaki saa jonkulaisen jumputtimen... itekki ostin joskus jonku spl:n lootan satkulla siis subi ja vahvari paketti ~250W, riittää omaan kuunteluun.. ei siis aktiivi.

Jouduthan sää vetään invertterillekki virrat konttiin, tai sitte sen 230V konttii.. :shock:

http://www.autostudio.fi/pakettitarjouk ... ukset.html
Ford Taunus 3D turnier 17m 1967
colla84
Viestit: 3
Liittynyt: 04 Huhti 2012 17:05

Re: PC:n aktiivisubbari soimaan auton soittimella

Viesti Kirjoittaja colla84 »

Olisko se mahdollista, että ottais sen signaalin takakajareilta vaikka tällä http://www.powerset.fi/autohifi/helix/aac.html ja koska tossa on nuo 2rca:ta ni siihen liittäis vaan tuon Logitechin kaukkarista tulevan 3,5mm plugin logitechin mukana tulevalla 2xrca->3,5mm -johdollahttp://www.fatwallet.com/static/attachm ... 2_47pm.png =äänet tulis logitechille?

Mulla on tämä invertteri http://kauppa.motonet.fi/motonet/tuotteet/455554/0 "Muuttaa akusta saatavan 12V virran 230V verkkovirraksi. Liitetään savukkeensytytyttimen pistokkeeseen tai suoraan akkuun. Varoittaa akun alhaisesta jänniteestä ja sammuu jos jännite on liian alhainen."
Avatar
JohnFinn
Viestit: 491
Liittynyt: 26 Marras 2011 01:22

Re: PC:n aktiivisubbari soimaan auton soittimella

Viesti Kirjoittaja JohnFinn »

colla84 kirjoitti:Olisko se mahdollista, että ottais sen signaalin takakajareilta vaikka tällä http://www.powerset.fi/autohifi/helix/aac.html ja koska tossa on nuo 2rca:ta ni siihen liittäis vaan tuon Logitechin kaukkarista tulevan 3,5mm plugin logitechin mukana tulevalla 2xrca->3,5mm -johdollahttp://www.fatwallet.com/static/attachm ... 2_47pm.png =äänet tulis logitechille?

Mulla on tämä invertteri http://kauppa.motonet.fi/motonet/tuotteet/455554/0 "Muuttaa akusta saatavan 12V virran 230V verkkovirraksi. Liitetään savukkeensytytyttimen pistokkeeseen tai suoraan akkuun. Varoittaa akun alhaisesta jänniteestä ja sammuu jos jännite on liian alhainen."
Tuolla Helixin adapterilla saa takakajareilta kaiutinlinjasignaalin ja sitten mokkulan kautta muutettuna RCA-kaapeleille ja sisään vahvstimeen.

Mutta kannattaa hankkia autokäyttöön sopiva subwoofer erillisellä vahvistimella tai aktiivisubwoofer; koska nuo tietokone- ja kotiteatterisubwooferit eivät ole sähköisesti ja akustisesti mitoitettuja autokäyttöön sopiviksi. Ja nämä invertteri-tietokonekajari-viritelmät ovat muutekin sellaisia ryjäkasoja, että jo senkin takiakin ne kannattaa unohtaa autosta - ja niissä on aivan surkea ääni tuohon "suunniteltuun" käyttöön.
Autokäytössä vahvistimien ja kaiuttimien tulee olla kunnolla autoon kiinnitettyinä.

Ps. eiköhän sen sulakkeella suojatun päävirtakaapelin vetäminen akulta vahvistimille ( vaikkapa aktiiviselle autosubwooferille ) ole yksinkertaisempi asia kuin tämän tietokoneroinan rypistäminen autoon. :mrgreen:
Torque Vectoring Control
Vastaa Viestiin