MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
TiiviTaavi
Viestit: 15
Liittynyt: 05 Huhti 2009 23:11

MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Viesti Kirjoittaja TiiviTaavi »

-02 Mondeon ohjaustehostin vuotaa pumpun paineputken liitoksesta. Koitin tuota jo kerran kiristää ja toisen kerran laitoin nipan kierteisiin tiivisteliimaa, mutta sitkeästi tuo mokoma vain tiputtaa.

Fordilla nippa ja jonkinlainen tiiviste kustantaa muutaman kymppiä, mutta mahtaako niiden vaihtamisesta olla apua? Eli vuotaako tuo putki sen takia, että nipan tiiviste on rikki vai siksi että putki on kulunut puhki?

Toisekseen en saanut virityksestä selvää miten se nippa ja tiiviste on tuon putken päähän asennettu. Ihan helpolla se ei varmaan irtoa, kun putken päässä on kartio tiellä. Pitääkö se kartio viilata pois vai miten tuo uusi nippa asentuisi?
hluukkonen
Viestit: 609
Liittynyt: 29 Loka 2011 12:33

Re: MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Viesti Kirjoittaja hluukkonen »

Tuota siinä on putki jonka ympärillä on se kierre holkki (joka kierretään sinne kiinni) sitten se putken pää on muotoiltu niin että se tiivistyy sinne pumpun kierteen pohjaan? Vai onko tuossa jokin eri systeemi sillä näin olin katsovinani mun -05 olevan...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0869636480

http://translate.google.fi/translate?hl ... TER%2BPUMP
hluukkonen
Viestit: 609
Liittynyt: 29 Loka 2011 12:33

Re: MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Viesti Kirjoittaja hluukkonen »

Joskus olen myös nähnyt työssäni sellasen että siellä kierreosan sisällä on pienet kynnet jotka ottaa siitä putkesta kiinni ja ne kun alkaa vuotamaan (siellä on jokin o-rengas) niin mahdoton saada pitämään ja toinen on se että ne kynnet ei enään ota kiinni vaan se putki pullahtaa pois sieltä paineen alla...

Siellähän on joki millikierre pumpussa, että siihen putki tartunta (perusliitin) ja alkuperäinen putki poikki ja siihen se helmi ja mutteri kiinni... Toki tämä tarkoittaa sitä että putkessa on suoraa osaa ainaki muutama swentti jotta helmi ja mutteri siihen kiinni saadaan!
TiiviTaavi
Viestit: 15
Liittynyt: 05 Huhti 2009 23:11

Re: MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Viesti Kirjoittaja TiiviTaavi »

Unohtu tosiaan mainita, että on siis kyse 1.8 bensakoneesta. Näköjään erilainen tuo dieselin pumppu.

Vai vesijohtotavaroilla vois korjata? Onko joku oikeesti joskus tommosia virityksiä tehny? Ja löytyykö mutteria ja helmeä 4 tai 5 millisenä? Ja pystyykö sitä pumpun kartion muotoista ulostuloa vasten helmen kiristämään ollenkaan?

Tuosta edellisestä kuvauksesta vois kuitenkin päätellä, että uus nippa olis paras asentaa vanhan alapuolelle eli katkaista putki ensin nipan alta. Uuden asennus siis uuteen kohtaan putkea?

Yks vaihtoehto olis tietty vaihtaa koko paineletku putkineen kaikkineen, mutta se maksaa jo pari sataa...
pvdriver
Viestit: 470
Liittynyt: 23 Joulu 2009 12:02
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Re: MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Viesti Kirjoittaja pvdriver »

ei, ei vesijohtotarpeilla vaan ihan oikeilla hydrauliikkaliittimillä. kaikista paras olis kun pääsisit näyttämään ongelmaa hydikka-asiantuntijalle, osaisi etsiä sopivat tarpeet tiiviin liitoksen tekemiseen...
"Ei vìtutus ole päällimmäisin tunne. Se tunne tulee
vasta silloin, jos epäonnistuu"

- Matti Hautamäki 01.01.2012, Keski-Euroopan mäkiviikon Garmisch-
Partenkirchenin osakilpailun jälkeen sijoituttuaan 44:ksi.
hluukkonen
Viestit: 609
Liittynyt: 29 Loka 2011 12:33

Re: MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Viesti Kirjoittaja hluukkonen »

Joo unohda K-raudan vesijohtoliittimet!

Hydrauliikka osista tekee niin kestää, yleensä putki on 8-10mm saattaa olla tuumakokoista (hieman alle 10mm), mutta senki saa 10mm helmellä pitämään helposti...

Kyllä, eli putki poikki niin että siihen jää muutama sentti (4-5cm) suoraa ja helmellä ja mutterillä siihen tartuntaan kiinni joka laitetaan sinne pumppuun. Toki edellyttää että pumpun kierre on tunnettu millinen tai tuumanen, kierteitäkin on monia ja hydrauliikka liikkeet tuntee parhaiten BSP tuumasen tai normi milliset esim. 16x1.5.

SAE, NPT, UNF tms. kierteet on hankalia putken kannalta...

http://www.dunlophiflex.fi ---> Tuoteluettelot ---> Hydrauliikka ---> Teräsputkiliittimet VOSS niin johan alkaa löytymään ja jos tarkkaa tuotetta haluat niin 24-BL-xx ilman ED-tiivistystä ja sivulta 133 24-BEDL-xx ED-tiivistyksellä samoja tuotteita siis, toisessa on tiiviste valmiina ja toisessa ei tiivistettä valmiina ja sitä löytyy eri kokoja enemmän, ei tosin tuossa luettelossa löydy ks. tuotetta, mutta hyllystä löytyy ja erikoisiakin voi löytyä jostain päin suomea...
Lolita1982
Viestit: 133
Liittynyt: 22 Loka 2008 19:28

Re: MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Viesti Kirjoittaja Lolita1982 »

Oma vastaava tilanne korjauksineen selostettuna alla. Pukkasi varoittamatta eilen tehostajan tyhjäksi, kun auto kävi tyhjäkäyntiä pihalla. O-renkaan vaihto ei auttanut, pukkasi öljyt uudelleen pihalle heti, kun kokeilin kääntää rattia.

Eli:

Pumpun päällä oleva paineletku irtosi nipasta. Nippa kierretään pois 19mm:n avaimella. Nippaa suurennetaan 10,5mm:n poranterällä. Otetaan 3/8-tuuman kierretappi ja vedetään reikään kierre. Kierteeseen sitten liiman kanssa 10mm:n helmiliitin. Lyhennetään putkea pari senttiä ja helmiliitin siihen kiinni.

On nyt rullailtu jokunen tunti autolla eikä ole enää pullautellut tehostinta tyhjäksi. :)
Cortina 1600 GT -72 varaosa
Scorpio 2.3 sedan -96
Mondeo 2.5 V6 farkku -03
4500 -72 traktori
Hillman Minx -63
anon1
Viestit: 1047
Liittynyt: 04 Maalis 2015 18:29

Re: MK3 Mondeo ohjaustehostin vuotaa

Viesti Kirjoittaja anon1 »

eki75 kirjoittaa kattavan selityksen tehostajan vuodon paikkaamisesta.
Mondeo -09 2.5T Panther Black
:ford:
It`s my way or no way.
Vastaa Viestiin