Virhevastuu maalauksessa?

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
LakuPekka

Virhevastuu maalauksessa?

Viesti Kirjoittaja LakuPekka »

Onkohan kellään kokemuksia virhevastuusta maaluksen osalta?
Omasta `04 Mondeosta oiottiin kolhut ja maalattiin toista kylkeä takarenkaan kohdalta 3,5v. sitten. Nyt huomasin maalipinnan "kuplivan" ja ikäänkuin pinta olisi sulanut korjatun kohdan alueella.
Käytin Konalan Automaalla autoa näytillä jossa työ alunperin tehtiin, mutta totesivat vain takuun olevan 2 vuotta ja hinnassa olisivat hieman tulleet vastaan 550->450 euroa.
Mietin vain, että vastuu virheellisestä työstä jatkuu takuun jälkeenkin, varsinkin kun toinen maalari totesi pinnan nähdessään, että joko pohjalla on käytetty väärää ainetta tai sitten ei olla annettu kuivua kunnolla.
Avatar
tikkku
Viestit: 55
Liittynyt: 19 Joulu 2006 22:52

Re: Virhevastuu maalauksessa?

Viesti Kirjoittaja tikkku »

se on maalaamon ja sun välinen asia, jos ovat virheellisesti tehny kuten maalari on jo myöntäny niin on "herrasmies" temppu tehdä vähän "halvemmalla" uusiks.. takuu 2-3v siinäpä olet ihan auki..
Niewitch
Viestit: 337
Liittynyt: 16 Elo 2007 19:11

Re: Virhevastuu maalauksessa?

Viesti Kirjoittaja Niewitch »

No jos voit todistaa että se on virheellisesti tehty niin maalaamon on se tehtävä ilmaiseksi uudelleen kunnolla oli takuu ohi tai ei.

Ota toisilta maalaimoilta / asiantuntijoilta kirjallinen lausunto jos suostuuvat antamaan että mistä moinen johtuu, ja jos näin saat asiantuntijan lausunnon että kuvaamasi tapahtuma johtuu pohjalla käytetyn aineen epäsopivuudesta maaliiin, niin aivan varmasti saat työn korjattua.

On nimittäin työntehnyt pulju todella heikoilla jos sulla näyttää asiantuntija lausunnot ja ei suostu korjaamaan niin käräjillä voitat aivan varmasti.

Kuluttaja-asiamiehelle voit asiaa myös viedä ja esität lausunnot että oireet johtuu väärin tehtdystä työstä.

Laki määrää että jos työt on tehty väärin tai virheellisesti tai tuotteen tai työn oletettu kestoikä on oleellisesti lyhyempi kuin mitä voisi olettaa niin oletetaan automaattisesti että tuotteessa tai työssä on virhe.

Lain mukaan takuun loppumisella ei myöskään voi rajottaa virhevastuuta.

Isket kaikki nämä laki faktat pöytään ja maalareitten / asiantutijoitten lausunnot, jos ei rupee korjaamaan, niin vie kuluttaja-asiamiehelle, voitat aivan 100% varmuudella.
Vastaa Viestiin