Farkkumondeon MkIII sähköpistoke

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
timoto
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Helmi 2009 21:45

Farkkumondeon MkIII sähköpistoke

Viesti Kirjoittaja timoto »

2005 loppuvuoden mallin farkkumondeossa (trend)on tavaratilassa 12V sähköpistorasia. Nyt olis välttämätön tarve saada katkaisija kojelautaan, jolla voin katkaista pistorasiasta sähköt pois ja päälle. Kairasin pistorasian höyteiltä verhoilupahvin auki ja pistorasiaan menee oranssi johto mustalla raidalla. Sulakerasiasta löytyy sulake tälle pistorasialle, mutta eipä kohtuudella löydy tätä oranssimustaa johtoa sulakerasian kupeelta. Löytysikö tietoa/neuvoa, että lähteekö kaikki lähdöt matkustamon sulakerasialta näkösällä olevien pistokkeiden kautta, vai lähteekö myös takaa piilosta?

Kätevä olisi käyttää tätä valmista pistorasianjohdotusta tarkoitukseeni, ettei tarvii alkaa vetämään maton alta uutta syöttöä tavaratilaan. Trendissähän ei vissiin vakiona ole tavaratilan pistorasiaa, mutta johdotus sille lienee tehty kun tuossa johdotus on alkuperäisen näköinen. Vai olisko tilattu ihan varta vasten se pistoke tehdasasennuksena tmv.

Pistorasialle menevästä johdosta on haaroitettu vetokoukun suuntaan jälkiasennuksena, tai ainakin teippauksien perusteella näyttää, että jälkeenpäin on viritelmä tehty. Ristiinkytkentäohjeesta tarkastelin, että ainakaan vetokoukkulle ei tarvita jatkuvaa 12V sähköä. Ellei sitten jotain varten ole edelliselle omistajalle jotain sinne kytketty. Täytynee purkaa verhoilua vetokoukun suuntaan, että näkee minne se jälkijohdotus on vedetty.
mostro
Viestit: 52
Liittynyt: 31 Loka 2008 10:20

Re: Farkkumondeon MkIII sähköpistoke

Viesti Kirjoittaja mostro »

Tämä käsillä oleva kytkentäkaavio on 6/2003 asti, mutta siinä se oranssimusta pitäs tulla matkustamon sulakeaskille F70:selle suoraan.
Autot tykkää, kun niillä ajetaan.
----------------------------------------
Mondeo 2.0 TDCi 130 STW -02
Mondeo 1.8 STW -98
Polaris XC 700 -98
Arctic Cat ZR 600 EFI APV -01
timoto
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Helmi 2009 21:45

Re: Farkkumondeon MkIII sähköpistoke

Viesti Kirjoittaja timoto »

Joo, Ehdin itsekkin tässä selvitellä asiaa. TIS kertoo, että se oranssi-musta johto tulee suoraan sulakerasialle, kuten kerroitkin. Johto tulee liittimelle 508, joka on sulakerasian takana. Paikka on ahas isopäiselle ja isokätiselle, lisäksi siihen liittimelle tulevassa johtonipussa ei ole yhtään löysää. Tuntumaa siihen ei saa kuin käsikopelolla. TIS:n mukaan johto olis 2,5 neliöistä, mutta pistokkeelta kyllä lähtee vain 1,5 neliöinen. Sulake on se F70 joka on 15A ja pistokkeen kannessa on 20A merkintä. Hassua. Taidan vetää uuden syötön tuonne peräloosteriin ja laittaa kytkimen keulaan. Varastan sähköt tupakansytkälle lähtevästä johdosta, jonka liitin on näkösällä. Selviän vähemmällä purkamisella. :mrgreen: Toisaalta aikaisemmissa(kin) Focuksissa on takapenkkiläisille oma pistoke ja Mondeossa sitten taas ei. :( TIS:n kuvissa näkyy, että sinne kyynärnojan perälle menee johto ja siihen on kolmekin ID-numeroa, mutta misään muuaalla niihin ei löydy viittausta. Kesällä kun on lämpimäämmät kelit, niin vois käyttää sitä kyynärnojaa irti, että löytyykö sieltä valmis johdotus ja jos löytyy, niin napata sähköpistoke sinne perälle.

Ja se aikaisemmin mainitsemani punainen jälkiasennusjohto menee vasemman takavaloasetelman "alaluukun" relesysteemiin. Ilmeisesti perävaunun jarruvalot ja jokin muu ottaa käyttösähkönsä tuosta jatkuvasta 12V linjasta. Jarrupoljinta painettaessa takaloosterista kuuluu releen rapsahdus. En ole koskaan tullu selvittäneeksi vielä vetokoukun kytkentää, jotta minkämoinen se onkaan. Ilmeisesti tulee ihan pistokekytkentänä kun alaluukusta releitä ja pistoke pilkistää. Jatkuvaa jännitettä ei 7-napaisen pistokkeen kakkoseen kuitenkaan tule.
Vastaa Viestiin